OM / PRESS

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning och recept-skapande i våra svenska mattidningar, dagstidningar och veckotidningar, men även i utländska tidningar. Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge. Många av böckerna har belönat med priser och utmärkelser, inte minst ett flertal priser från Måltidsakademin men också en bronsplats i Cookbook Award för boken Allt i en gryta (Bonnier fakta) Läs mer om och beställ Lisas böcker här. (länk till adlibris)

Lisa har sedan 2011 spridit matglädje i TV. Bland annat genom Sommarkväll och Historieätarna på SVT samt Grillmästarna, Sverigeresan och Mitt kök/Köket på TV4 som hon arbetat med sedan 2012. Hon har också youtube-kanalen Lisa på Landet där man får följa hennes liv och arbete på den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg.

Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte vara svårt och inte behöva förknippas med någon form av prestige. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som hon aktivt arbetar med.

Lisa, född 1981, växte upp i de småländska skogarna i det lilla samhället Skillingaryd. Sedan 2006 bor och verkar hon i Falkenberg. Den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg - som hon delar med man, två barn och massa djur - är basen för hennes verksamhet och här driver hon också de två krogarna Prostens pizza och Aska bbq som lockar folk från hela landet.

Lisa är en uppskattad konferencier och moderator, inte bara i mat-sammanhang. Hon är också en inspirerande föredragshållare där hon pratar om målbilder, drömförverkligande, hur man gör sig av med energi-tjuvar på jobbet, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid. Just det här med att gräva där man står och att profilera en matregion är inte bara något som hon konkret arbetar med, utan också något som hon föreläser kring, där hjärta och äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

PRESSBILD

Klicka på vald bild för att ladda ner pressbild