BÖCKER

Sedan drygt 10 år tillbaka har Lisa skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge. Dels hennes egna, men också de där hon bidragit med exempelvis recept eller styling. Många av hennes egna böckerna har belönats med priser och utmärkelser, inte minst ett flertal priser från Måltidsakademin men också en bronsplats i Cookbook Award för boken Allt i en gryta (Bonnier fakta) Läs mer om och beställ Lisas böcker här. (länk till adlibris)

Flera av böckerna är utgivna utomlands på bland annat norska, tyska och finska. På engelska finns titlarna The summertable (sterling publishing) och The wintertable (sterling publishing)

Här har du ett antal av de böcker som jag släppt genom åren

Brödmat (The Book Affair)
The Winter Table(Sterling)
Bubbelskratt (isaberg förlag)
101 Smultronställen (egen utgivning)
Lisas sommarkök (Bonnier Fakta)
Till grillat (Bonnier fakta)
Till sommaren (Bonnier fakta)
Allt i en gryta (Bonnier fakta)
Lisa på Landet (Bonnier fakta)
Grön Magi (recept, utgiven Massolit förlag) 

Brödmat
Brödmat

Äntligen är Lisa tillbaka med en härligt inspirerande kokbok fylld med kunskap om sädesslag och hur man lagar världens viktigaste basföda bröd! I Brödmat får vi smarta och personliga tips och trix för att åstadkomma den enkla men vällagade vardagsmaten. Det är comfort food från världens alla hörn härligt, smakrikt och lättlagat!

Världens viktigaste mat bröd går att variera i all oändlighet med goda fyllningar, mustiga grytor, kryddblandningar, såser, röror och andra tillbehör. Vad sägs om mättande piroger och pajer, etiopisk injera, en Chicago deep dish och krispig, smakrik och fräsch lahmacun från Mellanöstern?

Läs mer
Winter Table (ENG)
Winter Table (ENG)

Come in from the cold and celebrate with family and friends Lisa Lemke's cookbook presents the comforting delights of hearty wintertime meals. There's nothing better than coming home on a wintry evening to the welcoming aroma of a bubbling stew or comforting soup. Lisa Lemke, author of The Summer Table, now changes seasons and brings her prodigious gifts to more than 75 recipes that showcase wintertime ingredients

Läs mer
Grön magi
Grön magi

Denna fantastiska bok av Mikael Jidenholm på Ugglarps grönt har Lisa gjort recept till och matstylat. Följ med på en upptäcktsresa i den gröna världen! Här bjuds det på både kunskap och nyskapande recept. Här finns tips på nya sätt att tillaga våra klassiska, odlade grönsaker, men även förslag på hur du tar tillvara sådana vilda ätliga växter som vi nästan glömt bort.
Vi får veta hur växternas olika delar - blad, blommor, stjälkar och rötter - och alla deras olika stadier och skepnader från grodd till färdig grönsak kan beredas till läckra rätter.

Läs mer
Lisas sommarkök
Lisas sommarkök

På sommaren vill vi vara utomhus och äta mat som kräver minimalt med arbete. Och vi vill umgås. Lisa Lemkes somriga sällskapsmat är som gjord för detta. Härliga menyer för alla tillställningar – från vårens första grillmiddag till sensommarens sista picknick. Och allt däremellan. Naturligtvis kompletterat med sköna tillbehör. Det här är snygg, smart och supergod mat som får både gäster och värdfolk att slappna av och njuta.

Läs mer
Lisa på Landet
Lisa på Landet

Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv. Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.

Läs mer
Till grillat
Till grillat

Från fördrink till dessert – dags att låta tillbehören spela huvudrollen! Äntligen har våren kommit. Solen värmer, gräset är grönt och himlen blå. Allt känns liksom möjligt och lätt. Fram med grillen och på med ... på med ... samma gamla trötta marinerade fläskkarré.

Läs mer
Allt i en gryta
Allt i en gryta

Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat och köksglädje. Mat som sparar tid, disk och möda, men som slösar med mustiga smaker, höstfeeling och välbefinnande. Här handlar det helt enkelt om att slänga ner alla ingredienser i en gryta, form eller kastrull och låta det koka ihop i godan ro. På spisen eller i ugnen. Det är comfort food när den är som bäst - bekvämt, enkelt och rustikt. Så att du kan ägna tid åt annat. Som att känna höstlunken och varva ner.

Läs mer