JOBBA MED MIG

Det här gör jag

Min matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte vara svårt och inte behöva förknippas med någon form av prestige. Mina hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som jag aktivt arbetar med.

Ska vi höra något kul tillsammans? Här intill kan du läsa mer om de olika uppdrag jag utför, men jag pratar gärna vidare kring hur vi kan specialanpassa mina tjänster för just era behov.

Receptkreatör och matskribent

Jag skapar recept till tidningar och kokböcker, men också direkt till matföretag eller i olika reklam-sammanhang.

Matstylist
Jag jobbar som matstylist för både stilla och rörlig media. Allt från styling av produktförpackningar och reklamplåtningar till reklamfilmer för TV och annan rörlig media. Jag håller antingen i såväl matlagning som matstyling, eller enbart matstyling åt andra kockar. Jag har jobbat med detta i drygt 10 år och har ett stort lager med rekvisita och fonder som jag antingen tar med mig till location. Eller så har jag min egna studio här på Skrea backe utanför Falkenberg med bra dagsljus, stora ytor och rekvisitalagret på övervåningen. Inga jobb är för små eller för stora.

Konferencier, moderator och föreläsare
Jag började jobba med mat via att jag pluggade till journalist och helt enkelt började skriva om mat. Likaså höll jag som ung på med revy och älskade att stå på scen och bjuda på en show. Journalisten och teaterapan i mig lever kvar och jag älskar att ställa rätt frågor, hålla i trådarna och bjuda på en show. Därför jobbar jag gärna som konferencier och moderator på allt från stora galor och mäss-scener till mindre konferenser och events. Återkommande uppdrag är till exempel Bok&biblioteksmässan, Smaka på Stockholm, Falkenbergs matdagar och White guide junior. Referenser lämnas gärna. Dessa uppdrag behöver dock inte bara röra sig kring mat, utan kan även handla om andra branscher. 

Jag föreläser gärna för alla möjliga typer av grupper och sammanhang. Från glädje, pepp och inspiration till Almedalsveckan, näringsliv och ”hard facts”. Jag får ofta höra att jag är en inspirerande föredragshållare och pratar ofta om målbilder, drömförverkligande, hur man gör sig av med energi-tjuvar på jobbet, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid (vanligaste frågan jag får i intervjuer är just hur jag har tid till allt med både sin egen verksamhet, två krogar, småbarn, gård och en massa djur) Just det här med att gräva där man står och att profilera en matregion är inte bara något som jag konkret arbetar med, utan också något som jag föreläser kring, där hjärta och äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

Tv, radio och poddar

Sedan 2011 har jag jobbat med tv i olika produkter. Sommarkväll och Historieätarna på SVT. Grillmästarna (2013), Sverigeresan (2013), Mitt kök/köket sedan 2012 på TV4. För Food network tillsammans med Donal Skehan. Jag har också min egna youtube-kanal ”Lisa på Landet”. Jag älskar att göra radio och poddar och har jobbat för bland annat P4 Halland och blivit intervjuad i olika poddar, bland annat Sunshinepodden för 4good.

Matlagning, workshops, event och festivaler

Jag jobbar med matlagning och snack på allt från konferenser, privata middagar, resor, event och mässor till festivaler, kurser och workshops. Kontakta mig på lisa@lisalemke.se så berättar jag mer och syr ihop ett paket som passar era behov.

Konsult
Ska du starta eget? Öppna krog? Marknadsföra en matregion, hålla en stor mässa eller dra igång en mat-festival? Behöver du en jurymedlem i ett mat-sammanhang? Jag brinner för samarbeten av olika slag och erbjuder också mina konsulttjänster inom dessa områden. Jag har bland annat varit med och utvecklat Falkenbergs matdagar som på två år har blivit en publiksuccé och arena för den goda maten och lilla producenten. Kanske är det något ni också kan göra på er ort?

Hör av dig på lisa@lisalemke.se så pratar vi vidare!  

Eventuella bokningar kan också tas via richard@promotormedia.se
www.promotormedia.se